top of page

IDÉER

Det finns mycket vi kan lära av varandra för att uppnå en mer hållbar livsstil. Allt från hur vi källsorterar, säljer och köper second hand, återanvänder och blir mer kvalitetsmedvetna istället för att jaga lägsta pris. Genom att samla på och dela med mig av andras idéer vill jag inspirera och  göra oss mer medvetna till att vi faktiskt har ett val vi kan göra.

MAT och MÅLTID

Vi slänger mängder av mat varje dag. Både i affären och hemma. Om vi lär oss hur vi tar tillvara på maten på ett bättre sätt så kommer vi att spara både tid och pengar. 
Ett sätt kan vara att laga lite mindre för att slippa slänga eller planera för att ta med sig middagens rester till nästa dags lunch.

Använd återanvändningsbara matlådor, kaffemuggar och bestick. Släng dem inte efter en gång.

 

Hälsosamt, ekonomiskt och hållbart!

HÄLSA och ÅTERHÄMTNING

Vi har bara en kropp och vi måste ta hand om den för att hålla livet ut.

Vi behöver inte träna hårt, men 30 minuters promenad varje dag kommer göra ett under för såväl vår fysiska som mentala hälsa.

Ta trapporna istället för hissen. Gå av bussen en hållplats tidigare. Träna själv när du ändå kör barnen till träningen. Många bäckar små kommer göra underverk. Det tar bra 21 dagar att bryta en gammal vana eller starta en ny.

Hälsosamt, ekonomiskt och hållbart!

GLÄDJE och FRITID

Vi lever ett hektiskt med allt det som är livet - arbete, hemmet, barn, åldrande föräldrar, sjukdomar mm. Just därför behöver vi egen tid och rum där vi kan ta det lugnt, tömma våra huvuden och bara må bra på vårt eget sätt.

Vad vi gör kan variera men att vi gör något för oss själva är precis lika viktigt som att andas.

Vad mår du bra av ?   Är det att läsa en bok och drömma dig bort, eller träna, kanske plocka fram det kreativa i dig och skapa något. Lyssna på musik eller vandra i skogen.

FAMILJ och VÄNNER

Att ha människor runt om oss som vi tycker om och får energi av är viktigt. Kankse är det familjen eller vänner som ger oss glädje.

Lek med barnen när de vill, en dag är de så stora att de inte längre finns runt om oss på samma sätt. Tillbringa tid med dina föräldrar eller andra äldre i din omgivning. De har massor att lära oss och vi dem. Ta dig tid att träffa vänner eller din partner. Det skapar energi och glädje.

 

Hjälp en granne och du kommer få en massa hjälp tillbaka. Pay it forward!

 

BEHOV och KONSUMTION

Det är så mycket vi vill ha, men så lite vi behöver. Tänk till lite extra nästa gång du är på väg att köpa något. Behöver du det och för hur länge? Om svaret är Ja, Är det rätt val? Hur är kvalitén? Är det bättre att välja ett mer hållbart alternativ?  Eller kan du faktiskt låna det av någon?

Kommer prylen göra dig lycklig eller är det bättre att spara pengarna och göra något roligt med någon du bryr dig om ?

Hälsosamt, ekonomiskt och hållbart!

bottom of page