• Kersti Kempe

Baklucka Loppis - Till Nytta och Nöje


En alltför varm och solig söndag packade Karin och jag bilen full med allt möjligt som vi inte längre använder hemma. Barnens urvuxna kläder, solglasögon i massor, möbler, skor, teknikprylar som bara står på hyllan. Vi tilldlelades en plats, satte upp vårt bord och hann inte börja plocka upp förrän de vana köparna var på oss och plockade bland påsarna. Vänligt men bestämt bad vi dem vänta till dess vi var klara och loppisen öppnade. Nästa gång sätter jag ett högt pris och försöker bli av med grejerna på studs.

Dagen gick fort och gav massor av insikter och glada möten.

Glädje att fina kläder kommer till användning och att kunna göra andra glada.

En familj som kom förbi hänvisade till att det var mannen som bestämde och hade pengarna. Då pratade jag med båda om att de ska prata med varandra och bestämma tillsammans. I Sverige gör ni så sa kvinnan. JA - och nu bor ni i Sverige - så då gäller det även er. Först var de lite konfunderade sedan log dem. Förhoppningsvis leder det grogrunden till ett mer jämställt par framöver.

Dagen resulterade i lite fickpengar till flickorna (det var mest deras kläder som försvann) och en stor glädje för mig att bli av med saker som bara ligger och tar plats.


Det blir absolut fler gånger - men jag ska förbereda mig lite bättre att inte ta med för mycket så kommer det att gå ännu bättre.4 views0 comments

Recent Posts

See All