• Kersti Kempe

Startskottet till Snitsla

Updated: May 18, 2018

Kvalitet och funktion har alltid varit viktigt för mig. Både när det gäller min egen konsumtion och i utvecklingen av mitt tdigare bolag. Jag är inte intresserad av att hänga på flugor och sälja volymer av något som snabbt blir bortglömt utan jag vill att det jag väljer att jobba med ska fylla en funktion i vår vardag och leva upp till en god kvalitet. Och så får det gärna skapa lite glädje!


Många gånger har jag blivit irriterad över saker som är så dåligt producerade att de går sönder efter en kort tid eller trender som folk hoppar på, lägger ned massor av pengar i, för att sedan snabbt glömma saken i fråga.


Det som fick mig att börja tänka i nya banor har varit klädnypor och detta kastrullset. Klädnypor, därför att de är så urbota dåliga idag. Min mormors klädnypor från 50 talet har jag kvar, men de jag köper idag håller inte ens en säsongs. Plasten är så dålig att den vittrar sönder av solljuset och ramlar i bitar efter en sommar på strecket. Spiralen är för svag och orkar inte hålla ihop nypan om den hamnar lite på snedden. Så vad gör vi , kastar den och köper nya. Hur bra är det för miljön? Eller så blir de liggande på marken under klädstrecket för att de bara ramlat sönder.


Vi hade ett liknande kastrullset på båten i ett tiotal år. När det var dags att byta, köpte vi ett liknande i båtaffören, men gissa vad besviken jag blev.

Handtaget som man lyfter kastrullen med orkade inte lyfta 1 liter vatten utan böjdes direkt och fästet på kastrullen ramlade av ganska omgående. Så nu står jag med ett set där den största kastrullen är obrukbar. Jag försökte förvisso reklamera den, men agenten hade gått i konkurs!

Så nu driver jag Snitsla med en målsättning att skapa hållbara produkter med kvalitet.

En dyrköpt läxa!

0 views0 comments

Recent Posts

See All