• Kersti Kempe

Vill du köpa en plastpåse?


Jag måste medge att jag är liten kluven till det här med plastpåsar och frågan jag får när jag shoppar. Vill du köpa till en påse?

Jag är fullt medveten om hur illa ställt det är med våra stränder och hav och hur nedskräpat det är med plast över allt. Men jag använder ju den plastpåse jag får när jag handlat till att slänga mina sopor i. Jag är inte en storshoppare och är inte heller så förtjust i att shoppa, men charmen har minskat betydligt när jag får proppa ner min nyinköpta klänning i handväskan eller matpåsen. För jag vägrar helt enkelt att betala ett överpris för butikens påse för att göra reklam för dem. Så fånig är jag. Jag försöker komma ihåg att ta med en shopping väska, men om jag någon gång helt spontant hoppat in i en affär så står jag där och funderar på om jag ska köpa en påse eller knöla ned det nyinköpta i handväskan. Det känns ju faktiskt sådär. Och det fina varumärket tappar lite grann sin glans. Inte känns det heller så kul att stoppa ned allt i en och samma kasse som jag tagit med mig hemifrån. Så det lutar nog mot mer e-handel till nackdel för butiken i shoppingcentret.
0 views0 comments

Recent Posts

See All